Προτάσεις για υγιεινά πρωινά

Προτάσεις για υγιεινά πρωινά

Το πρωινό αποτελεί σημαντικό γεύμα για τους μικρούς μας φίλους. Είναι αυτό που θα εφοδιάζει τα παιδιά με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τις δραστηριότητες τους κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους απασχόλησης.

Η παράλειψή του πρωινού έχει συσχετισθεί με αίσθημα κόπωσης στα παιδιά, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, επηρεάζοντας έτσι και τη σωματική και νοητική τους λειτουργία.

Το φαγητό που θα έχουν μαζί τους τα παιδιά είναι καλό να φυλάγεται σε μια μικρή παγωνιέρα με παγοκύστη για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων λόγω των ψηλών θερμοκρασιών.

 

Χρήσιμες συμβουλές

Προσπαθήστε να εναλλάσσετε τα υλικά που χρησιμοποιείτε, ακόμα και το είδος του ψωμιού, έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία και διαφορετικότητα στις γεύσεις

Αποφύγετε να δίνετε επεξεργασμένα, έτοιμα τρόφιμα όπως πατατάκια, κρουασάν, σφολιάτες, έτοιμα κεικ  και γενικά τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τρανς λιπαρά.

Προσπαθήστε να ετοιμάζετε μαζί με το παιδί το πρωινό του σνακ

Μερικές εισηγήσεις για προγεύματα

  • Σάντουιτς από ψωμί ή πίττα ή φραντζολάκι ολικής αλέσεως με τυρί ή χαλούμι ή αναρή και γαλοπούλα ή φυστικοβούτυρο ή κοτόπουλο-σχάρας ή κρεμώδες τυρί ή με αυγό βραστό και λαχανικά.
  • Αραβική πίτα ή τορτίγια ολικής με τυρί και γαλοπούλα και διάφορα λαχανικά ή με αυγό, αβοκάντο και μαρούλι ή με αναρή, μέλι και κανέλα
  • Γιαούρτι με νιφάδες βρώμη, ξηρούς καρπούς, μέλι και κανέλα
  • Φρουτογιαούρτι χωρίς ζάχαρη με νιφάδες από δημητριακά ολικής αλέσεως
  • Κρακεράκια ολικής άλεσης με τυράκια και στικς λαχανικών (αγγούρι, καρότα κτλ.)
  • Σπιτικό κέικ ή σπιτική τυρόπιτα / ελιόπιτα/ χορτόπιτα

Συνοδέψετε τις πιο πάνω επιλογές  με φρέσκο χυμό φρούτο  ή φρούτα

 Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση των μικρών μας φίλων 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τη σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης των παιδιών κατά τις ώρες των δραστηριοτήτων τους και μάλιστα να θυμάστε ότι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για υγρά τις ζεστές μέρες. Τα παιδία πρέπει να  έχουν στην τσάντα τους παγούρι το οποίο είναι καλό να γεμίζουν από τις διαθέσιμες βρύσες που υπάρχουν στον χορό και να πίνουν συχνά νερό.

X