Τα οφέλη της κολύμβησης

Μαθηματα κολυμβησης για παιδια απο 4 χρονων

Τα οφέλη της κολύμβηση είναι πολλά και πολύπλευρα για τα παιδιά.Η κολυμβησή βοηθάει την ομαλή σωματική ανάπτυξη των παιδιών ενώ παράλληλα γυμνάζει όλο το σωμα και τονώνει το καρδιαγγειακό συστημα.

Επίσης, ενεργεί θετικά στην ευρυθμη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος πράγμα πολύ σημαντικό στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Τέλος, μέσω των προγράματων κολύμβησης του Κomanetsi τα παιδια μαθαίνουν την σωστη τεχνικη όλων των στυλ κολύμβησης αλλα και να επιβιώνουν μέσα στο νερό(ατομική ναυαγοσωστική και ασφάλια στο νερό).

Βρεφικη κολυμβηση

Τα παιδιά γεννιούνται έχοντας φυσική προδιάθεση για το νερό. Όσο πιο γρήγορα έρθουν λοιπόν σε επαφή με το υγρό στοιχείο, τόσο πιο εύκολα θα μάθουν να κολυμπούν, να μη φοβούνται το νερό και να έχουν όλα τα οφέλη που δίνει η άσκηση σε αυτό.

Με τα βρεφικά τμήματα για παιδιά από 3 μηνών και άνω του Κomanetsi, τα οποία λειτουργούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταρτισμένων προπονητών κολύμβησης, ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματός τους. Τα παιδιά ξεπερνούν τους φόβους τους, αποκτούν θάρρος και αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο αυτόνομα αλλά και πιο κοινωνικά.

Εξασκηση κολυμβησης ενηλικων

Αποτελεί την ιδανική δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες. Πρόκειται για αερόβια άσκηση που βελτιώνει την καρδιακή και πνευμονική λειτουργία καθώς και την ευληγισία και αυξάνει την μυϊκή μάζα και την ψυχική και σωματική ευεξία.

Επίσης, γυμνάζει ταυτόχρονα ολόκληρο το σώμα ενώ  επιβαρύνει ελάχιστα τις αρθρώσεις.Το πρόγραμμα εξασκησης κολύμβησης ενηλίκων του Κomanetsi απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ασκηθούν και να μάθουν ή/και να βελτιώσουν την τεχνική τους σε όλα τα κολυμβητικα στυλ.

.

X