ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – BLOOD DONATION

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – BLOOD DONATION
Για να μπορείτε να έρθετε στον χώρο για αιμοδοσία είναι απαραίτητο να μας τηλεφωνήσετε στο 22463360 και να κλείσετε την ώρα που σας βολεύει να έρθετε απο τις 5 μέχρι τις 8 το βράδυ το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, για αποφυγή συνωστισμού και τήρησή των μέτρων για τον COVID 19. Δες το event εδώ https://fb.me/e/8MrKrzSy8
———-
Όσο για το όριο ηλικίας αρχίζει στα 17 και μέχρι τα 18 χρειάζεται η ενυπόγραφη συγκατάθεση από τους γονείς. Από τα 18 και μέχρι τα 66 δεν απαιτείται οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ενώ μετά τα 66 και μέχρι τα 70 ο αιμοδότης πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση από τον προσωπικό του γιατρό που να βεβαιώνει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας
———–

Αιμοδοσία και COVID-19

Απαιτείται safepass όπως προβλέπεται στα διατάγματα δηλαδή εμβολιασμό, νόσηση τους τελευταίους έξι μήνες ή rapid test τις τελευταίες 72 ώρες.

Την 15η  ημέρα μετα από το θετικό αποτέλεσμα, σε ασυμπτωματικά άτομα τα οποία βρέθηκαν θετικά στον ιό SAR-CoV-2 (1 ημέρα μετά την αποδέσμευση από την απομόνωση).

Την 21η  ημέρα, μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, σε άτομα τα οποία νόσησαν με COVID-19 (ήπια ή μέτρια νόσος).

Όποιος είναι επαφή κρούσματος και βρίσκεται σε καραντίνα σύμφωνα με τα διατάγματα δεν μπορεί να προσφέρει αίμα. Όποιος είναι επαφή και δεν προβλέπεται καραντίνα ή έχουν παρέλθει οι προβλεπόμενες μέρες μπορεί να προσφέρει.

Για όποιον επιστρέψει από το εξωτερικό ισχύουν αυτά που γράφονται στα διατάγματα ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

Εμβολιασμός με σκεύασμα AstraZeneca ή Johnson&Johnson: Προσωρινός αποκλεισμός 28 ημερών μετά από κάθε δόση.

Εμβολιασμός με σκεύασμα AstraZeneca ή Johnson&Johnson: Προσωρινός αποκλεισμός 28 ημερών μετά από κάθε δόση.

 

 

—-
X